Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
frytki
-
parówki
-
Kucharek przyprawa uniwersalna
-
Bazylia suszona Prymat
-
papryka czerwona
1 szt -
pomidor
1 szt -
przecier pomidorowy
-
sól i pieprz
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Ośmiorniczki z frytkami i sosem pomidorowo-paprykowym
Kroki postępowania




Paprykę i pomidory kroimy na drobno, wrzucamy je do gotującej się wody na 5 minut aby zmiękły.
Odcedzamy i przyprawiamy
Dodajemy kilka łyżek przecieru
Polecam wykonanie domowych frytek. Wtedy obiad nabiera smaku. Chociaż możemy również wybrać frytki do piekarnika, żeby ograniczyć używanie oleju.![]()
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się