Orzeszki w karmelu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 łyżki
  • orzechy arachidowe

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na suchą teflonową patelnię wsypać obrane orzechy, prażyć na wolnych ogniu, aż lekko się zarumieni, uważając żeby się nie przypaliło, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką lub łopatką. Gdy już będzie gotowe - wsypać cukier i cały czas mieszać aż całkowicie się karmelizuje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 28.11.2011 11:17
W sam raz na Świeta :)
bursztynek 23.11.2011 23:10
eż mi się ten pomysł bardzo podoba
Ela15 05.09.2011 09:57
pycha
Misiek1 04.02.2011 07:19
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat