orzeszki owocowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    230 g
  • morele suszone

    150 g
  • rodzynki

    80 g
  • pestki dyni

    60 g
  • orzeszki pini (prażone)

    60 g
  • kakao

    80 g
  • cukier puder

    250 g
  • sól do smaku

  • białko

    1
  • cukier kryształ

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

60 połówek orzechów odłożyć. Morele umyć. Moreel i rodzynki posiekać. Pestki, orzeszki pinii i reszte orzechów włoskich zemleć, wymieszać z morelami, rodzynkami i kakao. Cukier puder, sok, szczypte soli i białko lekko ubic, wymieszać zmasą, odstawić na 15 min. Blachę posypać cukrem. Z masy uformowac kulki, ułozyc na blasze, w każdą wcisnąć połówkę orzecha. odstawic na kilka godz. w temp. pokojowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 17.02.2012 14:30
super
olemona 07.01.2012 15:00
super :)
SmacznaPyza 27.11.2011 14:02
ale zdjęcie ściągnięte z sieci, nieładnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat