Orzechy w cynamonowej skorupce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1,5 szklanki
  • cynamon Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

  • jajko

  • orzechy włoskie

  • orzechy nerkowca

  • orzechy laskowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko wylać na talerz rozkłucić widelcem i polać nim orzechy , mieszamy cynamon , cukier , sól i posypujemy orzechy . Mieszamy aby dokładnie orzechy obtoczyć w panierce i prosto do piekarnika na 40 minut na 150 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 22.10.2012 08:11
super
Justa32 16.12.2011 10:12
świetne
treonina 01.08.2011 00:27
lubię orzechy w każdej postaci!
ElizaT 21.04.2011 22:23
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat