Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowo cytrynowy cheesecake
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/267647/cheesecake-pomaranczowy-z-zurawina.html
2. Biały ser dobrze zmiksować z jajkiem, tak by nie było grudek. Dodać resztę składników. Wszystko dobrze wymieszać.
3. Wylać masę serową na gotowy spód i wstawić blaszkę z ciastem do drugiej większej blaszki, do której wlać wrzącą wodę tak do połowy wysokości ciasta. Wsadzić dwie blaszki do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1 godzinę. Nie otwierać piekarnika!!
4. Po godzinie wyłączyć piekarnik ale nie otwierać przez 30 min, następnie uchylić i trzymać jeszcze 2 godziny. Wyciągnąć, i zostawić w temp pokojowej.
5. Zrobić słodki kubek (ja miałam o smaku czarnego frugo) ale rozrobić tylko do połowy kubka. Ostudzić i wylać na ciasto. Wstawić ciasto na całą noc do lodówki.