Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowiec z krówką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8
cukier 8 łyżek
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 1
masa krówkowa 400 g
orzechy włoskie 8 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowiec z krówką

Białka oddzielic od żółtek i ubic na sztywną pianę. Pod koniec dodać cukier. Zmiksować. Cały czas miksując dodawac po jednym żółtku. Nastepnie dodac przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz zmielone orzechy włoskie i bułkę tartą. Wszystko razem wymieszać. Można upiec razem i potem przeciąc na trzy części lub od razu upiec trzy osobne biszkopty. Piec w 180 stopniach.
Masło otrzeć na gładka masę. Gdy będzie puszyste dodawac po jednej łyzce masy krówkowej miksując cały czas. Biszkopty orzechowe przełożyć masą. Na wierzchu można posypac posiekanymi orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 29.07.2012 14:39
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak