Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orkiszowe batoniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki orkiszowe 1 szklanka
banan 1 duży
miód płynny lipowy 2 łyżeczki
kakao czubata łyżeczka
płatki migdałowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Orkiszowe batoniki

Do miski wkładamy banana, rozgniatamy go widelcem. Następnie wsypujemy całą szklankę płatków orkiszowych.
Potem dodajemy miód, karob i pokruszone w dłoniach płatki migdałowe.
Całość wstępnie mieszamy, po czym lekko zagniatamy ciasto ręką do dokładnego połączenia składników.
Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy naszą masę (do około połowy keksówki) na wysokość 0,5 cm wyrównując górkę.
Batoniki pieczemy 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, na środkowym poziomie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 04.07.2017 21:48
Smaczne i zdrowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak