Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
orkisz
150 gram -
cebula biała
1 szt. -
papryka czerwona
1 szt. -
papryka żółta
1 szt. -
sok pomidorowy
1/2 szklanki -
olej
1 łyżka -
sól
do smaku -
rozmaryn
1 szczypta -
papryka zielona
1 szt.
Sposób przygotowania
Cebulę obrać i pokroić w cienkie paseczki. Papryki umyć, usunąć nasiona i łodygi, miąższ pokroić w cienkie paski. Cebulę i paprykę podsmażyć na oleju i rozprowadzić sokiem pomidorowym. Dodać orkisz, zagotować i przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i szczyptą rozmarynu.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się