orientalna zupa z dyni

orientalna zupa z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ z dyni

    3 szklanki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • krewetki mrożone

    20 dkg
  • pasta sardelowa

    1 łyżka
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    1 główka
  • bulion drobiowy

    6 szklanek
  • chili pieprz cayenne

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojony miąższ z dyni skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem cayenne,mieszamy i zostawiamy na kilka minut.Pastę sardelową i obrany czosnek siekamy i ucieramy na jednolitą masę.Mrożone krewetki wrzucamy do wrzątku na 1 min,odcedzamy i kroimy,mieszamy z czosnkową pastą i drobno pokrojoną cebulą .Wkładamy do garnka zalewamy gorącym bulionem i gotujemy 3 min,dodajemy dynię i gotujemy jeszcze 10 min na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariusz10

04.04.2011 23:40
na pewno świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat