Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalna zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
papryka 1 kg
pomarańcza 3 sztuki
grzanki 1 garść
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalna zupa

Wlałam oliwę do dużego rondelka. Paprykę po umyciu i oczyszczeniu z gniazd nasiennych posiekałam na drobniutko. Dodałam do rozgrzewającej się oliwy. Przykryłam pokrywką. Dodałam szczyptę soli oraz 1 łyżkę wody.Skórki pomarańczy starłam i wrzuciłam do rondelka. Gotowałam 15 minut, co jakiś czas potrząsając rondlem. Przed końcem gotowania miękką paprykę zalałam 175 ml sokiem z pomarańczy i zmiksowałam. Dolałam do rondla. Zupę je się na gorąco wraz z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak