Oponki z jabłek

Oponki z jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

  • śmietana

    100 ml
  • mąka

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    łyżeczka
  • cukier waniliowy

    łyżeczka
  • jaja

    3
  • cynamon

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Oponki z jabłek

Jabłka obrać pokroić w plastry i wydrążyć środek.
Jajka zmiksować po kolei z cukrem waniliowym,śmietaną,proszkiem do pieczenia, mąką i dodać szczypte cynamonu.Krążki jabłek obtaczać i smażyć.Usmażone oponki posypać cukrem pudrem i cynamonem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat