Oponki z jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

  • śmietana

    100 ml
  • mąka

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    łyżeczka
  • cukier waniliowy

    łyżeczka
  • jaja

    3
  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać pokroić w plastry i wydrążyć środek.
Jajka zmiksować po kolei z cukrem waniliowym,śmietaną,proszkiem do pieczenia, mąką i dodać szczypte cynamonu.Krążki jabłek obtaczać i smażyć.Usmażone oponki posypać cukrem pudrem i cynamonem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat