Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki serowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kilogram
ser półtłusty 1/2 kilogram
margaryna 125 gram
jajko 2 sztuka
cukier 5 łyżka
ocet 2 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
olej do smażenia 1/2 litr
cukier puder 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki serowe

Ser zmielić. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Wyrobić ciasto ze składników i rozwałkować na około 1 centymetra. Wycinać kółka z dziurką. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumieniania. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.05.2013 10:11
KIEDYŚ CZĘSTO ROBIŁAM
Małgorzata106 28.10.2012 19:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak