Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanka
cukier 1 szklanka
jajko 2 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
olej do smażenia
twaróg 200 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki serowe

1. Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem, dodać jajka i twaróg

2. Wyrobić gładkie ciasto, w razie potrzeby dodać odrobinę mąki

3. Rozwałkować na stolnicy na grubość ok. 1 cm, wykrawać oponki

4. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.06.2013 14:30
kiedyś często robiłam,szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak