Oponki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • se biały

    1/2 kg
  • mąka

    1/2 kg
  • margaryna

    15 dkg
  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajko

    3 szt
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

    2 łyżeczki
  • olej

    w/g uznania
  • cukier puder

    w/g uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę połaczyć z serem białym,dodać margarynę wczesniej roztopioną,dodać cukier,jajka,sodę,ocet,wodę ,cukier waniliowy i zagniesć , wyrobić dobrze ciasto i rozwałkować.Wyciąć z ciasta foremką oponki.
Smażyć na oleju.Po wystygnieciu opruszyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 05.11.2010 19:05
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat