OPIEŃKI MARYNOWANE

OPIEŃKI MARYNOWANE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opieńki

  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    1/2 szklanka
  • woda

    2 szklanka
  • liść laurowy

  • pieprz ziarnisty

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młode,małe i umyte opieńki odgotować w osolonej wodzie.Włożyć do słoików.Z octu,wody i cukru zagotować zalewę.Wystudzoną zalać grzyby.Do każdego słoiczka dodać 1 listek laurowy,3 ziarenka pieprzu i 3 ziarenka ziela angielskiego.Słoiki zakręcić i pasteryzować 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

piter

25.10.2011 00:07
zjadłbym sobie

Justyna Jussstiii

24.08.2011 08:39
super:)

dorotka0000025

17.08.2011 13:16
fajny pomysł

jolaxa1

24.07.2011 23:33
super

smakoszek

10.07.2011 08:15
pyszne grzybki

Izabela28

01.07.2011 12:02
pyszne te grzybki:)

Krystyna32

20.02.2011 08:03
uwielbiam

basia70

16.02.2011 17:00
są bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat