Onion bhaji

Onion bhaji

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Onion bhaji, czyli cebula w cieście. Bardzo ciekawa w smaku przekąska. Polecam

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Masa cebulowa

  • cebula

    2 sztuki
  • mąka z ciecierzycy

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • chilli

    2 łyżeczki
  • mielona kolendra

    2 łyżeczki
  • curry

    2 łyżeczki
  • natka kolendry

    3 cm
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

2 duze cebule obieramy i kroimy w cienkie ringi. Każdy jeden kawałek oddzielamy od siebie(mają być pojedyńcze kółka). Do miski z cebulą dodajemy resztę składników sól pieprz i mieszamy do momentu wymieszania się składników. W głębokim garnku rozgrzewamy olej.
W rękach formujemy nieduże kulki i wrzucamy do garnka. Smażymy z dwóch stron na złoto( olej nie może być za gorący ponieważ wierzch się spali a środek będzie surowy). Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z jogurtem naturalnym.

Kasia Pichci
Kolędę można zamienić na pietruszkę lub nie dodawać nic.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat