Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Onion bhaji

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Onion bhaji, czyli cebula w cieście. Bardzo ciekawa w smaku przekąska. Polecam

Składniki:

Masa cebulowa

cebula 2 sztuki
mąka z ciecierzycy 3 łyżki
jajko 1 sztuka
chilli 2 łyżeczki
mielona kolendra 2 łyżeczki
curry 2 łyżeczki
natka kolendry 3 cm

Porada

Kolędę można zamienić na pietruszkę lub nie dodawać nic.

Przepis i sposób przygotowania na: Onion bhaji

2 duze cebule obieramy i kroimy w cienkie ringi. Każdy jeden kawałek oddzielamy od siebie(mają być pojedyńcze kółka). Do miski z cebulą dodajemy resztę składników sól pieprz i mieszamy do momentu wymieszania się składników. W głębokim garnku rozgrzewamy olej.
W rękach formujemy nieduże kulki i wrzucamy do garnka. Smażymy z dwóch stron na złoto( olej nie może być za gorący ponieważ wierzch się spali a środek będzie surowy). Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak