Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlette au fromage

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
oscypek 50 gram
mleko 50 ml
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
szynka drobiowa 2 plasterki
kukurydza konserwowa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlette au fromage

Jajka razem z solą, pieprzem i mlekiem roztrzepujemy widelcem. Na patelni rozgrzewamy lekko oliwę. Wylewamy rozbełtane jajka i dodajemy startego na dużych oczkach oscypka (zostawiamy odrobinę do posypania na wierzchu). Omleta smażymy aż do ścięcia (ok. 3-4minuty). Następnie przekładamy go na talerz. Na jedną połowę dodajemy szynkę pokrojoną w plastry i kukurydzę. Omleta składamy na pół i wierzch posypujemy oscypkiem. Inspiracji oczywiście dostarczył mi Dexter ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 25.02.2014 17:17
O jak ja lubię omlety :) Pyszny :)
IwonaDD 20.10.2013 15:57
apetyczny omlecik
Katarzyna59 05.08.2013 07:32
bardzo apetyczne
wiola333 08.04.2013 17:39
bardzo smacznie
-Natka- 06.12.2012 12:28
fascynująca nazwa i danie zapewne pyszne :)
cukiereczek 06.12.2012 09:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak