Omlette au fromage

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuki
  • oscypek

    50 gram
  • mleko

    50 ml
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • szynka drobiowa

    2 plasterki
  • kukurydza konserwowa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka razem z solą, pieprzem i mlekiem roztrzepujemy widelcem. Na patelni rozgrzewamy lekko oliwę. Wylewamy rozbełtane jajka i dodajemy startego na dużych oczkach oscypka (zostawiamy odrobinę do posypania na wierzchu). Omleta smażymy aż do ścięcia (ok. 3-4minuty). Następnie przekładamy go na talerz. Na jedną połowę dodajemy szynkę pokrojoną w plastry i kukurydzę. Omleta składamy na pół i wierzch posypujemy oscypkiem. Inspiracji oczywiście dostarczył mi Dexter ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 25.02.2014 17:17
O jak ja lubię omlety :) Pyszny :)
IwonaDD 20.10.2013 15:57
apetyczny omlecik
Katarzyna59 05.08.2013 07:32
bardzo apetyczne
wiola333 08.04.2013 17:39
bardzo smacznie
-Natka- 06.12.2012 12:28
fascynująca nazwa i danie zapewne pyszne :)
cukiereczek 06.12.2012 09:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat