Omletowa kostka do zup

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z dodatkiem 1 łyżką masła, natomiast białka ubić na sztywną pianę i wówczas dodać ją do żółtek.
Dodać jeszcze mąkę i całość dokładnie wymieszać.
Powstałą masę wylać na patelnie z rozgrzanym masłem i usmażyć omlet.
Gdy jajka się zetną wówczas omlet wyjąć z patelni i pokroić go w kostkę i od razu wrzucić do zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat