Omlet zawijany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2
  • mąka

  • kiełbasa zwyczajna

    1
  • cebula

    1
  • pieczarki

    6
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • olej

    do smażeia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Omlet zawijany foto
Jajka i mąkę dokłądnie wymieszać i doprawić kucharkiem. Gotowe ciasto wylać na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na rumiany kolor.
Krok 2 - Omlet zawijany foto
Pieczarki pokroić na połplastry, cebulę i kiełbasę w drobną kostkę, doprawić kucharkiem i usmażyć.
Krok 3 - Omlet zawijany foto
Na usmażony omlet położyć farsz i zawinąć, pycha :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 24.10.2013 16:20
fajny pomysl
[email protected] 24.01.2013 16:05
wow musze spróbowac
moni0212 24.08.2012 22:42
super
Rafał10 24.08.2012 19:37
bardzo ciekawe przepisy u Ciebie widzę, można czerpać inspirację :)
Bernadeta1 23.08.2012 15:13
smaczne
Mati3 22.08.2012 17:16
fajny
Misiabe 22.08.2012 14:42
wygląda pysznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat