omlet z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • śmietana

    1 łyżka
  • pieczarki

    100 gram
  • woda

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • tłuszcz do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie omletu:
Jajka rozmieszać (nie ubijać), lekko posolić, dodać odmierzoną wodę. Dokładnie wszystko wymieszać. Wlać na dużą patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć na słabym ogniu, tak aby spód był lekko zarumieniony, a powierzchnia zachowała galaretowatą konsystencję.
Przygotowanie pieczarek:
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plastry, usmażyć. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Tak przygotowane pieczarki wykładamy na omlet. Zwijamy łopatką oba brzegi omletu do środka i wykładamy na półmisek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izka192 31.07.2012 20:41
Lubię omlety, ale z pieczarkami jeszcze nie jadłam
bernadetta2 01.08.2011 14:55
ciekawe
joanna77 08.04.2011 22:31
mniam
Ewelina38 07.04.2011 11:18
omleciki - czasem robię i też z pieczarkami - PYCHA :)))
basiulka20088 01.10.2010 22:53
ciekawie brzmi muszę spróbować.
marta639 17.09.2010 21:00
Super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat