omlet z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2
  • śmietany

    20 ml
  • pieczarek

    100 g
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy i myjemy dokładnie pod zimną wodą. Kroimy w plasterki i smażymy na patelni, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy. Następnie przyprawiamy pieprzem i sol.a W szklance mieszamy rozbite jajka, oraz śmietanę, można dodać trochę mleka lub wody. Następnie wylewamy na pieczarki i gdy nam sie zetnie z jednej strony powili przewracamy na drugą stronę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat