Omlet z parówkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    4
  • jajka

    4
  • mleko

    4 łyżki
  • sól i pieprz

  • szczypiorek

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka roztrzep z mlekiem. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekany szczypiorek i wymieszaj.
Parówki w plasterki i zarumień na odrobinie oleju.
Jajka smaż na ok. 1-2 łyżkach oleju.
Gdy jajka się zetną na połowie omletu wyłóż parówki i posmaruj np. ketchupem. Omlet złóż na pół i podawaj.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 16.11.2015 13:02
Bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat