Omlet z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/8 litra
  • mąka

    5 dag
  • jajko

    2
  • jabłko

    1
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana

    1 łyżeczka
  • dżem kwaśny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z mlekiem i dodać mąkę. Umyte i obrane jabłko pokroić na kawałki. Następnie skropić je sokiem z cytryny i dusić na patelni z rozpuszczonym masłem. Jabłka posypać cynamonem. Następnie wylać na nie przygotowaną masę jajeczną. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem posypać cukrem pudrem i posmarować dżemem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknbozka 27.12.2011 15:52
fajne
marta639 17.09.2010 21:02
Bardzo dobry
Dorota71 16.09.2010 13:40
ciekawe połaczenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat