Omlet z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • mąka

    4 łyżki
  • boczek

    10 dkg
  • sól

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbić do miseczki,wsypać mąkę i dobrze rozbełtać by nie było grudek.Boczek pokroić w kosteczkę (jeśli ktoś woli wcześniej można go podsmażyć),dodać do całości,doprawić do smaku.Na patelni rozpuścić masło i wszystko wlać.Smażyć na złoty kolor z oby dwóch stron.Przed podaniem można polać ketchupem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 15.01.2012 21:36
no i pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat