Omlet z boczkiem

Omlet z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • mąka

    4 łyżki
  • boczek

    10 dkg
  • sól

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Omlet z boczkiem

Jajka wbić do miseczki,wsypać mąkę i dobrze rozbełtać by nie było grudek.Boczek pokroić w kosteczkę (jeśli ktoś woli wcześniej można go podsmażyć),dodać do całości,doprawić do smaku.Na patelni rozpuścić masło i wszystko wlać.Smażyć na złoty kolor z oby dwóch stron.Przed podaniem można polać ketchupem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Renata22 15.01.2012 21:36
no i pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat