OMLET WIEJSKI Z POMIDORAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    100 g
  • cebula

    100 g
  • pęczek szczypiorku

    1
  • jajko

    5 sztuki
  • mleko

    5 łyżka
  • pomidor

    3 sztuki
  • ziemniaki ugotowane

    w mundurkach g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić boczek na małe kostki, ce bulę obrać i pokroić na cienkie talarki, posiekać drobno szczypiorek.
Boczek wysmażyć na patelni aż stanie się chrupki. Ziemniaki pokroić na plasterki o grubości około 1 cm rozłożyć je równomiernie na boczku. Opiec je z obu stron na złoty kolor. Dodać cebulę i wszystko szybko zapiec.
W misce rozmieszać widelcem jajka z mlekiem, dodać soli i pieprzu. Pomidory pokroić na plasterki.
Dobrze wymieszane jajka wylać na ziemniaki tak, by zakryły je równomierną warstwą. Niech jajka zetną się przy niskiej temperaturze. Omlet udekorować pomidorami i posypać świeżym lub suszonym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TyTaN 13.05.2012 21:43
super przepis
iwona332 09.01.2011 00:20
super
marta639 17.09.2010 18:40
fajny przepis.
cukiereczek 10.06.2010 08:27
Zapowiada się smakowicie.
Marcin46 14.05.2010 17:34
Fajne. Zapraszam do oglądnięcia moich przepisów. Może coś dodasz jak ja z twojej książki do ulubionych ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat