Omlet hiszpański

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • oliwa

    1 1/2 płaska łyżeczka
  • sól

    - -
  • żółty ser

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • Koperek suszony Prymat

    1 płaska łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka lekko wymieszać z dwiema łyżkami wody lub mleka. Doprawić solą i pieprzem. Dodać starty na tarce o grubych oczkach ser, koperek i wymieszać. Smażyć omlet z obu stron na rumiano, wlewając masę jajeczną na mocno rozgrzaną oliwę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 28.02.2011 08:31
fajny przepis
Barbara55 07.10.2010 15:30
pycha taki rumiany omlecik
marta639 17.09.2010 15:18
Smaczny
noculos 08.07.2010 23:03
Idealny na śniadanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat