Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet hiszpański

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
oliwa 1 1/2 płaska łyżeczka
sól - -
żółty ser
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Koperek suszony Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet hiszpański

Jajka lekko wymieszać z dwiema łyżkami wody lub mleka. Doprawić solą i pieprzem. Dodać starty na tarce o grubych oczkach ser, koperek i wymieszać. Smażyć omlet z obu stron na rumiano, wlewając masę jajeczną na mocno rozgrzaną oliwę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.02.2011 08:31
fajny przepis
Barbara55 07.10.2010 15:30
pycha taki rumiany omlecik
marta639 17.09.2010 15:18
Smaczny
noculos 08.07.2010 23:03
Idealny na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak