OMLET DROBIOWO-GRZYBOWY

OMLET DROBIOWO-GRZYBOWY

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    8 g.
  • filet z kurczaka

    1 g.
  • masło

    1 łżeczka g.
  • jajka

    8 szt.
  • mleko

    8 łyżek ml.
  • sól

    - -
  • pieprz

    - -
  • sos pieczarkowy

    1 (do kurczaka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i pieczarki oczyścić. Cebulę pokroić w półplasterek, pieczarki na ćwiartki, a filet w dużą kostkę. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki i mięso, dusić do odparowania wody. Wlać 1 szkl. Wrzącej wody, wsypać sos pieczarkowy do kurczaka, rozprowadzić zestawić z ognia. U sparzyć cztery omlety, każdy z dwóch jajek dwóch łyżeczek mleka, soli i pieprzu. Na każdy nałożyć porcję farszu drobiowo-grzybowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annagebalska

02.05.2011 07:25
pycha

kate.500

12.04.2011 07:44
pyszność...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat