Omlet Biszkoptowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • woda zimna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbić do naczynia, dodać szczyptę soli i pieprzu. Zacząć ubijać mikserem na wolniejszych obrotach, wlać wodę. Zwiększyć obroty i ubić do gęstej piany (ok. 2minut), zmniejszyć obroty i dodać mąkę - szybko wymieszać, by piana nie opadła. Wylać na rozgrzany tłuszcz na patelnię (tłuszcz najlepiej już zacząć rozgrzewać w czasie ubijania jajek, by po zakończeniu ubijania od razu wylać na patelnię). Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Najsmaczniejszy z dżemem, miękkimi owocami, np. z bananami lub ze szpinakiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 25.10.2011 23:15
pycha
marchewka 24.08.2011 20:19
często jemy taki na śniadanko - mój bobas to uwielbia!
kate.500 23.05.2011 07:54
wygląda pysznie...
ewasylwia 13.01.2011 18:43
lubię takie jedzonko
Danuta8 06.01.2011 15:22
smakowite
Agnieszka172 24.12.2010 19:53
apetyczne
Małgorzata106 28.11.2010 22:04
proste i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat