Omlet biszkoptowy

Omlet biszkoptowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • mleko

    1 łyżka
  • margaryna

    1-2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W łyżce mleka rozprowadzić łyżkę mąki, wbić żółtka, dodać sól i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek na sztywno i połączyć z żółtkami. Na patelni roztopić margarynę, rozgrzać i wlać masę jajeczną. Smażyć powoli na małym ogniu, a gdy jaja się zetną wstawić do piekarnika i zapiekać 5-10 minut. Zrumieniony omlet wyjąć, na połowie ułożyć dowolny farsz i przykryć drugą połową, zsunąć na półmisek. Omlet biszkoptowy można podawać jako słodki deser.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat