OMELT PO NORMANDZKU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • wątróbki kurze

    2 sztuki
  • śmietana

    2 łyżki
  • masło

    100 gram
  • wino białe

    100 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wymieszać, dodać śmietanę, sól oraz pieprz. Wątróbkę pokroić, podsmażyć, dodać wino – osolić, popieprzyć i wszystko razem gotujemy ok. 5 minut. Smażymy omlet. Do środka wkładamy wątróbkę na winie i całość zawijamy. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat