Oliwkowe jajka wielkanocne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • oliwki zielone

    8 sztuk
  • oliwki czarne

    8 sztuk
  • majonez

    2-3 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • natka pietruszki

    do dekoracji
  • rzeżucha

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Oliwkowe jajka wielkanocne foto
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy. Najlepiej zalać je zimną wodą.
Po ostygnięciu jajka dokładnie i delikatnie obieramy.
Krok 2 - Oliwkowe jajka wielkanocne foto
Obrane przekrawamy na połowy i wyciągamy żółtka.
Krok 3 - Oliwkowe jajka wielkanocne foto
Żółtka przekładamy na talerz rozgniatamy widelcem
Krok 4 - Oliwkowe jajka wielkanocne foto
. Oliwki odsączamy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 5 - Oliwkowe jajka wielkanocne foto
Wraz z majonezami dodajemy do żółtek. Masę mieszamy i doprawiamy do smaku.
Gotową napełniamy przygotowane białka jaj. Dekorujemy je dodatkowo plasterkami oliwek i natką pietruszki. Jajka układamy na kępkach rzeżuchy. Podajemy!
Jadwiga/Jaga85
Oliwki tak podane posmakują każdemu!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joannaa24 07.12.2015 14:13
Myślę, że te jajka można nie tylko robić na Wielkanoc, fajna przekąska na przyjęcie
Damiano 07.12.2015 09:34
pyszne jajeczka
Alex_M 07.12.2015 06:47
Wielkanoc w grudniu! super!
gusia1000 07.12.2015 00:17
Wielkanoc już w macu, więc się już szykujesz ?
Łukasz15 06.12.2015 23:44
Pyszne jajeczka
Megg 06.12.2015 22:55
lubie takie faszerowane jajka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat