Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Olej cytrynowo-bazyliowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 1 szkl
cytryna
bazylia świeża 1/3 szkl

Porada

Doskonały do sałaty , sałatek oraz dań z ryb , pomidorów i mozzarelli.

Przepis i sposób przygotowania na: Olej cytrynowo-bazyliowy

Myjemy cytrynę , ścieramy skórkę na drobnych oczkach , wrzucamy d szklanej , czystej o butelki . Bazylię płuczemy , drobno siekamy , dodajemy do skórki cytrynowej.Całość zalewamy olejem . Ustawiamy na słonecznym parapecie , trzymamy kilka dni . Potem trzymamy w chłodnym , ciemnym miejscu .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 27.06.2015 20:30
świetny pomysł
martyna94 27.06.2015 18:20
smaczny , aromatyczny , doskonały dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak