Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Okroszka, chłodnik rosyjski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc
1/3 szklanki
woda
8 szklanek
ocet
3 1/2 łyżki
sól
2 łyżeczki
Sklep Prymat
koper świeży
1/2 pęczka
szczypiorek usiekany
1/2 szklanki
szynka wędzona
200 gram
ziemniaki
3
jajka ugotowane na twardo
3
ogórek zielony
3

Przepis i sposób przygotowania na: Okroszka, chłodnik rosyjski

Ziemniaki wyszoruj i przełóż do garnka. Ugotuj wraz z 1 łyżka octu. Odcedź, obierz ze skórki i odstaw aby przestygły. Gdy przestygną pokrój w kostkę.
Do miseczki dodaj szczypiorek,posiekany koperek, jajka pokrojone w kostkę, oraz szynkę również pokrojoną w kostkę. Ogórki obierz, pokrój w kosteczkę i dodaj do miseczki. Do miski dodaj również ziemniaki.
W osobnej misce połącz ze sobą wodę,śmietanę,sól,pozostały ocet i wymieszaj. Dodaj do warzyw. Dokładnie wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.06.2017 13:38
smaczne jedzonko
Ania321 26.06.2017 11:49
Wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak