Ogórkowa z domowego przecieru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wywar:

    2 litry
  • marchewka

    4 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • ziemniaki

    10-12 sztuk
  • sól

  • przecier ogórkowy

    1 słoiczek
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • majeranek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ogórkowa z domowego przecieru foto
Na kości gotujemy wywar. Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, starte marchewki i pietruszkę oraz przyprawy. Całość gotujemy do momentu, gdy warzywa będą( jeśli wcześniej dodalibyśmy ogórki, to ziemniaki pozostałyby twarde).
Krok 2 - Ogórkowa z domowego przecieru foto
Dodajemy przecier ogórkowy i gotujemy razem kilkanaście minut. Śmietanę rozprowadzamy niewielką ilością gorącej zupy i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy majeranek i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3 - Ogórkowa z domowego przecieru foto
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 07.03.2014 07:53
już dawno nie jadłam
Seba 04.07.2013 08:57
już wiem jaką zrobię dzisiaj zupkę
Wafelek2601 14.12.2012 09:02
Super
Iwusia 18.10.2012 23:53
umm... pycha
Paweł29 05.09.2012 22:21
Mmm.
IKrakowianka 02.09.2012 14:32
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat