Ogórkowa sałatka obiadowa

Ogórkowa sałatka obiadowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek kiszony

    5 szt
  • ogórek konserwowy

    5 szt
  • marchewka

    2 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cukier

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ogórkowa sałatka obiadowa

Ogórki kiszone i ogórki w occie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie lekko odciskamy z nadmiaru płynu. Marchewkę obieramy i także ścieramy na tarce warzywnej. Mieszamy warzywa razem. Doprawiamy odrobiną cukru , pieprzu i dolewamy ok 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego. Mieszamy i mocno chłodzimy. Podajemy do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ela_K 30.09.2013 17:59
smaczna i szybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat