Ogórki z oliwą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    5 kg
  • cebula

    1 kg
  • oliwa

    1 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • sól

    5 dag
  • cukier

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, pokroić jak na mizerię, nie obierać ze skóry. Cebulę obrać i pokroić. Dodać sól, cukier i wszystko wymieszać. Pozostawić na 2 godz. Dodać ocet, oliwę i wymieszać. Zostawić wszystko na noc. Następnie nałożyć do słoików i zalać powstałym sokiem. Gotować 5 minutek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna152 25.02.2013 10:22
super
Anna152 25.02.2013 10:22
super
barbara11561 03.11.2012 08:21
świetne do obiadu,takie lubię:)
Wacław 01.02.2012 09:35
extra !
smakoszek 24.12.2011 02:20
super
junox 12.12.2011 16:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat