OGÓRKI Z CURRY I ŚWIEŻYM IMBIREM

OGÓRKI Z CURRY I ŚWIEŻYM IMBIREM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na każdy słoik

  • ogórek gruntowy

    2,5 kg
  • cebula

    1 plaster
  • imbir

    1 cm korzenia
  • gorczyca

    1/2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    1/2 łyżeczki
  • ziele angielskie całe

    1/2 łyżeczki
  • pieprz ziołowy

    szczypta

Zalewa

  • woda

    3 szklanki
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    1 1/2 szklanki
  • sól

    1 łyżka
  • przyprawa curry

    20 gram
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1/ Ogórki umyć, pokroić na pół a większe na ćwiartki. Układać ciasno w słoikach, dodać przyprawy i cebulę. Składniki na zalewę zagotować i gorącą zalewać słoiki. Szczelnie zakręcać. Pasteryzować ok 5-10 min od zagotowania się wody w garnku. Wyciągnąć z wody i postawić do góry dnem do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena Rysińska

24.03.2015 06:56
Nic tylko czekać na sezon ogórkowy i wekować :)

norweska20

24.03.2015 00:37
moje smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat