OGÓRKI Z CURRY I ŚWIEŻYM IMBIREM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na każdy słoik

  • ogórek gruntowy

    2,5 kg
  • cebula

    1 plaster
  • imbir

    1 cm korzenia
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    szczypta

Zalewa

  • woda

    3 szklanki
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    1 1/2 szklanki
  • sól

    1 łyżka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    20 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Ogórki umyć, pokroić na pół a większe na ćwiartki. Układać ciasno w słoikach, dodać przyprawy i cebulę. Składniki na zalewę zagotować i gorącą zalewać słoiki. Szczelnie zakręcać. Pasteryzować ok 5-10 min od zagotowania się wody w garnku. Wyciągnąć z wody i postawić do góry dnem do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena Rysińska 24.03.2015 06:56
Nic tylko czekać na sezon ogórkowy i wekować :)
norweska20 24.03.2015 00:37
moje smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat