Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
ogórek gruntowy
5 kg -
papryczka chili
5-10 sztuk -
czosnek ząbki
5-10 ząbków -
Cebulka perłowa marynowana Smak
10-15 sztuk -
Gorczyca biała cała Prymat
1/2 łyżki na każdy słoik
Zalewa
-
woda
6 szklanki -
cukier
3 szklanki -
ocet 10 %
2 szklanki -
sól
2 łyżki -
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania OGÓRKI W ZALEWIE GARAM MASALA Z CHILI I CZOSNKIEM
1/ Umyte ogórki układać ciasno w słoikach. Na każdy słoik dodać po ząbku czosnku przeciętego na pół, 1-2 ćwiarteczki małych cebulek, szczyptę pieprzu, pół łyżeczki gorczycy i pół papryczki chili (u mnie papryczki były wąskie więc przekroiłam je tylko na pół ale mogą myć i ćwiartki i plasterki).
2/ Składniki na zalewę zagotować i gorącą zalać napełnione słoiki. Porządnie zakręcić. Pasteryzować od 7 do 15 min od zagotowania się wody w garnku.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się