Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki pikle

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
sól
woda letnia
ocet
cukier
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki pikle

Składniki na zalewę zagotować:
5 szklanek wody,
1 szklanka octu,
1 szklanka cukru,
2 łyżeczki soli,
5 szt.ziele angielskie,
Ogórki2,5 kg umyć, obrać, pokroić na grube plastry. Ogórki zalać zalewą i mocno zakręcić słoik. Słoiki włożyć do garnka (spód garnka wyścielić ściereczką), zalać do 3/4 wysokości słoika wody, zagotować i 5 minut jeszcze pasteryzować. Słoiki ostrożnie wyciągać, ustawiać nakrętką do dołu i pozostawić do wystygnięcia. Gotowe do spożycia po paru dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.06.2014 15:15
bardzo dobre
Kolorowa 29.05.2014 21:17
Lubię takie ogóreczki ;)
halinah 29.05.2014 14:08
ładnie wygląda słoik tak owinięty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak