Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki nadziewane w śmietanowym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki świeże 3 szt.
mięso mielone 20 dag
bułka czerstwa 1 szt.
jajko 1 szt.
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz
koperek
mąka pszenna 1 łyżeczka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki nadziewane w śmietanowym sosie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ogórki umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i wydrążyć nasiona.
Krok 1 - Ogórki nadziewane w śmietanowym sosie foto
2
Mięso mielone zmieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, lekko przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Ogórki nadziewane w śmietanowym sosie foto
3
Napełnić wydrążone ogórki. Masło stopić, ułożyć na nim ogórki, podlać niewielką ilością osolonej wody i gotować około 25 minut na wolnym ogniu. Następnie zalać ogórki śmietaną z mąką , doprawić, zagotować i posypać koperkiem.
Krok 3 - Ogórki nadziewane w śmietanowym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 06.05.2014 20:33
Ciekawa propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak