Ogórki nadziewane miętowym twarożkiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek gruntowy

    8 niewielkich sztuk
  • ser biały

    25 dag
  • śmietana 12%

    kilka łyżek
  • sól

    do smaku
  • mięta

    według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Ogórki umyć,osuszyć i obrać.Każdy ogórek przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć środek.
2. Listki mięty umyć i osuszyć,bardzo drobniutko posiekać.
3. Ser biały wymieszać ze śmietaną,dodać mięte i posolić do smaku.
4. Gotowy ser nakładać do wydrążonych ogórków.
5.Podawać od razu lub schłodzone z lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 30.04.2015 07:38
Dziękuję;)
gusia1000 30.04.2015 03:58
Super przekąska.
Beatris 29.04.2015 16:43
Apetyczna przekąska:)
Monika-twin 29.04.2015 14:59
Fajny pomysł.
Aleksandra/Olcia 29.04.2015 12:36
smakowita przekąska
Mancia w kuchni 29.04.2015 12:18
wiosenne pyszności! mniami
Franciszek 29.04.2015 09:51
Super przepis
barbara11561 29.04.2015 09:30
pyszna przekąska
AgaS10 29.04.2015 08:59
super świeże danie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat