ogórki kwaszone zaprawa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan świeży

    2 sztuka
  • czosnek

    11 ząbek
  • koper świeży

    1 wiązka
  • przypawaDoKwaszeniaOgórkówEdal

    1 opakowanie
  • sól

    5 łyżka
  • woda

    7 litr
  • ogórek zielony

    5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować,na każdy litr wody dać łyżkę stołową soli.Ogórki umyć pod zimną wodą.Koper ułożyć na dnie wcześniej przygotowanych słoików.Mnie na 5 kg.ogórków wystarczyło 11 słoików.Układać ogórki nie ciasno.Do każdego słoika (litrowego) dodać ząbek czosnku,kawałek chrzanu i po łyżce stołowej gotowej przyprawy.Zalać gorącą wodą. Porządnie zakręcić.Właśnie zrobiłam je po raz pierwszy zobaczymy jak będą smakować.Zamieszczam zdjęcie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kopiko1983 15.08.2011 08:53
Smaczne ogórki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat