Ogórki korniszony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    8 kg
  • woda

    5 l
  • ocet

    2,5 szkl
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • ziele angielskie

    100 g
  • koper świeży

    100 g
  • chrzan

    10 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki gruntowe dokładnie myjemy kilka razy zmieniając wodę. Następnie wodę, cukier, sól oraz ocet razem zagotować.
Następnie ogórki wkładamy do słoików, dodajemy chrzan, koper, ziele angielskie oraz listek laurowy.
Ogórki zalewamy zalewą i pasteryzujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat