Ogórki konserwowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan,koper,czosnek,

  • ocet

    1 szkl
  • sól

    4 łyżki
  • cukier

    5 łyżek
  • Zalewa:

    5 litrów
  • woda

    5 litrów
  • ogórki

    5 małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, ułożyć ciasno w słojach, dodając chrzan, koper, czosnek i przyprawy. Zalać przegotowaną wodą z octem, cukrem i solą. Pasteryzować 5 minut od zagotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 17.09.2010 09:24
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat