Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki kiszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 3 główki
koper do smaku
chrzan korzeń do smaku
sól do smaku
ziele angielskie do smaku
woda do zalewy
ogórki 4 kg.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki kiszone

Do każdego słoika wkładamy wcześniej obrany i umyty korzeń chrzanu,umytą gałązkę kopru,kilka ziaren pieprzu,kilka ziaren ziela angielskiego oraz ubrane 2 ząbki czosnku.Następnie do słoika wkładamy ciasno ogórki i zalewamy je wodą-pół łyżki soli na dwie szklanki wody.Zakręcone słoje stawiamy do góry dnem.Gotowe do spróbowania już za ok. 4 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 26.10.2013 08:53
Bardzo lubię kiszone ogórki.
Botwinka 16.07.2013 20:51
dzieki mic :)
fotoviderek 15.07.2013 20:45
Świetne ogóry :)
Alex_M 28.03.2013 09:51
lubie ogoreczki kiszone :)
MAR3STA 12.01.2013 16:00
smaczne
MAR3STA 12.01.2013 15:59
smaczne
mic 10.10.2012 21:27
Nie powinno się być Pani Henryko takim uszczypliwym, każdy popełnia błedy literowe... Pewnie ten uzytkownik też tak zrobił. Ps. ogórki kiszone lubię bardzo, szczególnie na kanapkę.
Henryka2 29.09.2012 23:40
Przepraszam, w co ubrane mają być ząbki czosnku?A jakie to są ogórki "zywe"!?I na te rarytasy mamy czekać aż 4 tygodnie?!Normalnie ogórki ukiszone są po 7-10 dniach. Ale to pewnie przez ten ubrany czosnek.Żenada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak