Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ogórki
1,5 kg -
cebula
2 sztuki -
woda
1 litr -
cukier
1 szklanka -
ocet
1,5 szklanka -
sól
1,5 łyżeczki -
curry
3 łyżki -
listek selera
-
Gorczyca biała cała Prymat
Przepis i sposób przygotowania Ogórki curry
Wodę, cukier, ocet, sól i curry zagotować. Do gorącej zalewy wrzucić pokrojoną w półksiężyce cebulę. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Do każdego słoika włożyć po listku selera, trochę ziaren gorczycy i pokrojone w słupki ogórki. Ostudzoną zalewę wymieszać i zalać nią ogórki w słoikach. Pasteryzować 2 minuty.
Komentarze (0)