Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Zalewa:
-
ocet
1 szkl -
cukier kryształ
2,5 szkl -
Musztarda sarepska Prymat
2 łyżki -
sól do smaku
2 łyżki -
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki -
ziele angielskie
4 -
czosnek
8 ząbków -
ogórki gruntowe
3 kg -
Kurkuma mielona Prymat
2 łyżki
Sposób przygotowania
Ogórki najlepiej małe obieramy ze skórki i kroimy na cztery w paski.
Układamy ściśle do słików. Zalewamy przestudzoną zalewą , zakręcamy.
Pasteryzujemy 5 minut.
Po ugotowaniu odwracamy dnem do góry.
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się