Ogóreczki z kurkumą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zalewa:

  • ocet

    1 szkl
  • cukier kryształ

    2,5 szkl
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • sól do smaku

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    4
  • czosnek

    8 ząbków
  • ogórki gruntowe

    3 kg
  • Kurkuma mielona Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na zalewę gotujemy razem, a następnie studzimy. Czosnek obieramy. Wkładamy do słoików.
Ogórki najlepiej małe obieramy ze skórki i kroimy na cztery w paski.
Układamy ściśle do słików. Zalewamy przestudzoną zalewą , zakręcamy.
Pasteryzujemy 5 minut.
Po ugotowaniu odwracamy dnem do góry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 25.01.2014 20:22
pyszne zapasy zimowe
Wacław 04.04.2013 10:42
pyszna przekąska
romanrafal 06.03.2013 17:37
uwielbiam te ogóreczki,mogę jeść je codziennie,pycha
ElizaT 13.09.2012 06:58
muszę je wypróbować kiedyś :)
edyta44 25.08.2012 11:46
labedz super
olkaaa 21.08.2012 09:06
bardzo je lubię
ben-ka 21.08.2012 08:49
też by mi smakowały.
anemon 19.08.2012 14:50
Z kurkumą mają ładny zółty kolor. Smaczne zapasy zrobiłaś na zimę.
parysek10 17.08.2012 21:49
to musi być pyszne
dianix 17.08.2012 19:55
robię je od dwóch lat i najbardziej uwielbiam ze wszytskich istniejacych

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat