Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogóreczki z kurkumą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zalewa:
ocet 1 szkl
cukier kryształ 2,5 szkl
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sól do smaku 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4
czosnek 8 ząbków
ogórki gruntowe 3 kg
Kurkuma mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogóreczki z kurkumą

Składniki na zalewę gotujemy razem, a następnie studzimy. Czosnek obieramy. Wkładamy do słoików.
Ogórki najlepiej małe obieramy ze skórki i kroimy na cztery w paski.
Układamy ściśle do słików. Zalewamy przestudzoną zalewą , zakręcamy.
Pasteryzujemy 5 minut.
Po ugotowaniu odwracamy dnem do góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.01.2014 20:22
pyszne zapasy zimowe
Wacław 04.04.2013 10:42
pyszna przekąska
romanrafal
romanrafal 06.03.2013 17:37
uwielbiam te ogóreczki,mogę jeść je codziennie,pycha
ElizaT 13.09.2012 06:58
muszę je wypróbować kiedyś :)
edyta44 25.08.2012 11:46
labedz super
olkaaa 21.08.2012 09:06
bardzo je lubię
ben-ka 21.08.2012 08:49
też by mi smakowały.
anemon 19.08.2012 14:50
Z kurkumą mają ładny zółty kolor. Smaczne zapasy zrobiłaś na zimę.
parysek10 17.08.2012 21:49
to musi być pyszne
dianix 17.08.2012 19:55
robię je od dwóch lat i najbardziej uwielbiam ze wszytskich istniejacych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak