Odwrócone ciasto rabarbarowe

Odwrócone ciasto rabarbarowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

rabarbar

  • rabarbar

    320 g
  • cukier

    110 g
  • masło

    40 g

ciasto

  • cukier kryształ

    120 g
  • olej

    80 ml
  • imbir starty

    1 łyżeczka
  • maślanka

    210 ml
  • mąka pszenna

    210 g
  • jajko

    2 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Odwrócone ciasto rabarbarowe

(zmodyfikowany przepis Rachel Allen)

Rabarbar pokrój w kostkę. Podsmażaj na patelni razem z cukrem i masłem. Odstaw.

Wymieszaj cukier z olejem. Dodawaj stopniowo jajka, maślankę i imbir.

Gdy całość utworzy jednolitą masę dodaj mąkę i proszek do pieczenia.

Przełóż rabarbar do 20-cm foremki, a na nim rozlej ciasto.

Piecz przez 35 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Renataj 27.06.2014 13:27
Takie proste w wykonaniu a takie smakowite.
pestka 27.06.2014 11:18
wygląda na pyszne ciasto
Ania84 27.06.2014 10:07
smakowitości :) zjadłabym kawałeczek :)
Patriszja
Patriszja 27.06.2014 09:24
pomysłowe to ciasto :)
gosia56 27.06.2014 09:18
na pewno pyszne ciasto
Anna169Hosz 27.06.2014 09:01
Jestem fanką ciast odwróconych:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat