Przepis i sposób przygotowania na: Obłędne Cappuccino
2. Blaszkę 25x35 (zwykłą dużą) wykładamy papierem do pieczenia, ciasto wylewamy i pieczemy w 180 st. C przez 35 min. Najlepiej pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem, czy po wbiciu w ciasto jest suchy. Studzimy biszkopcik w piekarniku, by nie opadł. Kiedy już będzie zimny, przekrawamy go na 2 równe części (ja robię to nicią - najlepiej).
3. Zimną kremówkę ubijamy mikserem, dodajemy śmietan-fixy oraz cukier puder. Gotowy krem dzielimy na porcje i do jednej z nich dodajemy cappuccino i mikserem mieszamy.
4.Jeden blat biszkoptu smarujemy masą z cappuccino, przykrywamy drugim blatem, następnie wykładamy bitą śmietanę. Posypujemy tartą czekoladą i wstawiamy do lodówki, by nasze ciacho mogło sobie odpocząć i spokojnie nabierać uwodzicielskiego smaku...;)