Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiadowa roszponka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 80 g
jajko 3 szt
majonez 1 łyżka
śmietana gęsta 2 łyżki
sól i pieprz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Obiadowa roszponka

Roszponkę przekładamy do miski (zawsze kupuję tę opłukaną). Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy z łupin, kroimy w dość sporą kostkę, przekładamy do sałaty.
Następnie dodajmy majonez oraz śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem - całość mieszamy.
Sałatkę przekładamy do miski, oprószamy posiekamy szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 17.12.2016 11:30
ja również za nią przepadam :)
MonikaW 17.12.2016 07:49
bardzo lubię roszponkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak